Hon visar fyra pallar gjorda på fyra olika sätt och med olika uttryck. Med detta vill hon belysa hur olika tillverkningstekniker påverkar en produkts livscykel. En fråga som i förlängningen har betydelse för miljön.
Alice Kettle (f 1992) kommer ifrån södra England. Hon har alltid tyckt om stolar och möbler och för fem år sedan fick hon tipset att besöka Möbelmässan i Stockholm. Hon gjorde så och det var där hon upptäckte Stenebyskolan och den 2-åriga masterutbildning skolan driver i samarbete med Göteborgs universitet; Wood Oriented Furniture Design. För ett år sedan beslutade hon sig att söka. Hon kom in och är inte besviken.
– Allt jag oroade mig för, älskar jag idag. Att bo i ett litet samhälle vid sjön, att kunna gå i skogen. Och att få tillgång till och lära sig alla maskiner i verkstaden. Folk är så vänliga och hjälpsamma. Det är lätt att vara kreativ här. Det är lyx, och jag är oerhört tacksam, säger Alice Kettle.
När vi når henne för den här intervjun befinner hon sig ute till havs, utanför den brittiska kusten. På ett forskningsfartyg som arbetar med frågor runt plasten i havet. Hon är en av flera kompetenser som finns med på fartyget, här finns även fysiker och kemister, som ur olika perspektiv leder workshops i frågan.
Vad kan en designer göra för att få människor att ta mer ansvar för miljön?
Den frågan är ständigt aktuell för Alice Kettle.